Съдията на последното "Вечно дерби" Хелмут Флайшер даде специално интервю за "Тема спорт", в което сподели впечатленията си от двубоя. В него той заяви, че ако наистина е ощетил ЦСКА съжалява за това и че преди мача е говорил с Боримиров, който на шега му е казал "да си опича акъла". Ето и цялото интервю:

- Господин Флайшер, какви са впечатленията ви от суперсблъсъка на българския футбол между Левски и ЦСКА?
- Получи се много оспорван и интересен двубой. Станахме свидетели на равностоен мач между два наистина добри отбора. Ако трябва да съм честен, срещата трябваше да завърши наравно. ЦСКА определено беше по-агресивният тим и не заслужаваше да загуби. Играчите на Левски пък се защитаваха много хитро и не допускаха съперника в непосредствена близост до своята врата.

- През първото полувреме имаше една изключително спорна ситуация в наказателното поле на Левски, при която остана съмнение за нарушение на Даниел Боримиров срещу футболиста на ЦСКА Тиаго Силва. Спомняте ли си за този случай?
- Да си призная, в момента не се сещам.

- А гледахте ли видеозапис от срещата?
- Не, вие гледахте ли такъв?

- Да. Наистина има индикации за нарушение на Боримиров.
- В такъв случай наистина съжалявам, че не съм отсъдил дузпа в полза на ЦСКА, ако е имало такава.

- Познавате се с Боримиров от времето, по което той носеше екипа на Мюнхен 1860 в Бундеслигата...
- Преди началото на срещата си говорихме около една минута. Сетихме се, че веднъж му показах червен картон в приятелска среща на Мюнхен 1860. В тази връзка Даниел ми каза да си опичам акъла, за да не се повтори подобна ситуация (смее се).

- Как оценявате атмосферата на стадион “Васил Левски”?
- Беше наистина страхотно. Освен това напрежението витаеше във въздуха, което е типично за такова дерби.

- Успяхте ли да разгледате София?
- За съжаление нямах достатъчно време. Посетих една от църквите ви и останах наистина впечатлен. Надявам се при следващото си посещение в българската столица да опозная и други забележителности.

- Запознахте се отблизо с двата най-класни тима в българския футбол. Далече ли сме още от нивото на германското първенство?
- Оставам с много добри впечатления от играта във вашата страна. Не съм очаквал, че техниката, с която разполагат българските състезатели, е толкова впечатляваща. В Бундеслигата обаче се играе чувствително по-бързо, което прави футбола у нас доста по-атрактивен.

МЕТОДИ ШУМАНОВ, "Тема спорт"