Изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Константин Баждеков заяви, че "сините" ще искат мачът срещу ЦСКА от шампионата отново да се играе на националния стадион "Васил Левски". "Ще предложим на ЦСКА мачовете и през този сезон да се играят на националния стадион "Васил Левски". Също така ще настояваме билетите да се пуснат в свободна продажба 3 дни по-рано, за да се сложи край на това разделение на квоти. Доколкото ми е известно, от ЦСКА също са съгласни с тези условия – на националния стадион при свободна продажба на билетите", заяви Баждеков на пресконференция преди мача за Суперкупата на България между Левски и ЦСКА тази неделя. Както е известно, Левски и ЦСКА се срещат в 6-ия кръг на първенството, като "сините" са домакини на двубоя.

Баждеков обяви, че Левски е заявил бройка от 12 000 билети за своите фенове за предстоящия мач. "Пропуските са за секторите, които предпочитат нашите привърженици – сектор "Б", част от сектор "А" и от сектор "В". Ще ги пуснем в продажба от четвъртък следобед, като в четвъртък и петък те ще се продават на касите на стадион "Георги Аспарухов" и улица "Леге" N15. Ако не успеем да продадем заявената бройка, ще върнем билетите на ПФЛ и в събота и неделя те ще бъдат пуснати за свободна продажба на касите на националния стадион", заяви Баждеков, като сподели, че очаква на стадиона да се съберат общо около 10-12 000 души. Той добави, че Левски се отнася много отговорно към мача и има желание да спечели Суперкупата.

Баждеков също така заяви, че не е съгласен с проекта на ПФЛ наказателните картони, получени на този мач, да не важат за мачовете от първенството, но получи уверение от Валентин Михов, че засега това е само проект. Представителят на ПФК ЦСКА на пресконференцията Димитър Пенев също се изказа против предложението.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА