Японска компания, която от 30 години произвежда българско кисело мляко иска да разшири пазара на родните млечни продукти в Югоизточна Азия.
Това обяви в интервю за Би Ти Ви президентът на компанията Шигетаро Асано.

"Мейджи Дейрис" произвежда български кисели млека, сирена и млечни продукти от 30 години. На изложението в Осака през 1972 г. нейните експерти опитват българското кисело мляко и се решават да го произвеждат в Япония. Сега 95 на сто от японското население знае за България и уникалния ни продукт, разказва Шигетаро Асано.

Годишно японците изяждат 350 хиляди тона кисели млека.
Шигетаро Асано е в София, за да договори разширяване на производствата и завземане на нови пазари за кисело мляко в Югоизточна Азия:

"При положение, че стигнем до решение за разширяване на пазара извън Япония, то най-удобно и практично ще е млечните продукти да не се произвеждат на острова, а в страните на които ще стъпим. Това ще става на базата на съвместни договори."

Компанията е в състояние да организира смесени производства на млека в Китай, Тайланд и Тайван.


Интервюто с президента на "Мейджи Дейрис" и повече за производството на българско кисело мляко в Япония и Азия ще научите в предаването "Бизнесът" тази неделя.