Един от ранените в самоубийствения атентат на гарата във Волгоград почина и така броят на жертвите на терористичното нападение достигна 17. Най тежко пострадалите са транспортирани със самолет в Москва.

Над 40 души от пострадалите остават в болница. Състоянието на няколко от тях е критично.

Според анонимен източник е била отхвърлена първоначалната версия, че терористичният акт е извършен от жена-камикадзе. Сега разследващите смятат, че извършителят е мъж. Те се основават на намерени на мястото на атентата улики – там е намерен мъжки палец с щифт от граната.

Разследващите органи са на мнение, че почеркът на атентатите във Волгоград - този на железопътната гара вчера и през октомври в автобуса, е идентичен и организаторите са едни и същи.

Съветът за сигурност на ООН осъди атентата в южния руски град Волгоград. Съветът потвърди решимостта си да се бори с тероризма във всичките му проявления.

Американските власти също осъдиха терористичния акт във Волгоград. „САЩ по най-решителен начин осъждат днешното терористично нападение във Волгоград”, заяви представителят на Държавния департамент Джейн Псахи. „Изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите и сме солидарни с руския народ в борбата срещу всякакъв вид тероризъм”, заяви Псаки. Малко по-рано съболезнования изказа и американският посланик в Русия Майкъл Макфол.

Канада настоява организаторите на терористичния акт във Волгоград да бъдат „намерени и наказани”. Грузинският премиер Ираклий Гарибашвили изказа съболезнования на Русия във връзка с терористичния акт на централната гара във Волгоград. Съболезнования поднесе също и президента на Азърбайджан Илхам Алиев.