71-годишен мъж беше спасен от колата си, след като тя се запали на магистрала в Минесота. Шофьорите, минаващи покрай него, спрели, за да го спасят, тъй като пламъците обхванали целия автомобил.

Инцидентът е станал миналата седмица, а камерите успели да улавят драматичните кадри, пише Си Ен Ен.

На кадри, разпространени в мрежата, се вижда как голяма група от хора се опитват да отворят горящото превозно средство, за да спасят заклещения в него мъж.

След няколко опита най-накрая успяват да го извадят през прозореца на колата. 

Държавният патрул на Минесота съобщава, че инцидентът е станал на 18 април около 18:30 часа местно време, а мъжът в колата се казва Самуел Орбович.

Уточнява се също така, че автомобилът на потърпевшия се е ударил в осветителен стълб, а след това и в мантинелата. Колата избухнала в пламъци, предизвиквайки голям пожар на пътя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Шофьорът на колата, който е бил единствен пътник в нея, е бил транспортиран до болницата в Сейнт Пол за преглед.

Няма съобщения за пострадали или наранени хора, уточняват властите в Минесота.

Лейтенант Джил Франкфурт заяви, че Държавният патрул е благодарен на хората за това, че са спасили 71-годишния мъж. Той е в безопасност благодарение на героичните действия на хората, каза тя.

„Действията на тези, които извадиха шофьора от горящата кола, демонстрират важността и желанието на хората в Минесота да се грижат един за друг. Благодарни сме, че всички са добре и са в безопасност“, каза още Джил Франкфурт.

„Тези хора са истински герои“, коментира потребител в платформата Х.