Имената им са Пол, Джоузеф, Патрис... Те са пожарникари, водопроводчици, предприемачи. Те са 51 предимно честни мъже, на възраст между 21 и 68 години, за които се твърди, че са изнасилили една и съща жена. Твърди се, че съпругът на жертвата е организирал отвратителните деяния.

Става въпрос за изключителен във всяко отношение съдебен процес, който започна днес във френския град Авиньон. Разглежданите престъпни действия са колкото невероятни, толкова и чудовищни, коментират международните издания.

Обвиненията са, че 71-годишният Доминик П. редовно е упоявал съпругата си Жизел – на 72 години, в продължение на почти десетилетие и след това е оставял непознати мъже да я изнасилват, докато тя е в безсъзнание. В същото време съпругът наблюдавал и заснемал действията им.

Според събраните до момента доказателства срещите за изнасилванията най-вероятно са уреждани в интернет.

Доминик П. предлагал съпругата си чрез платформа за запознанства, която вече е затворена. Не е искал пари.

Според прокуратурата в обвинителния акт от 350 страници основната му грижа е била „да задоволи перверзните си фантазии“.

Мъжът успява да намери много изнасилвачи в интернет пространството. Някои от тях идват само веднъж, други няколко пъти.

Преди да бъдат допуснати в спалнята на жената, тя е била упоявана с лоразепам, ксанакс или валиум. Според обвиненията изнасилвачите е трябвало да се съблекат в кухнята. Не им е било позволено да си слагат парфюм или да пушат предварително. Преди изнасилването те трябвало да стоплят ръцете си под гореща вода, за да не събудят жертвата.

Действията на Доминик П. остават неразкрити почти десет години. Жена му също не заподозряла нищо.

През септември 2020 г. обаче охранител в супермаркет хваща мъжа да снима жени под полите им с мобилния си телефон.

Полицията претърсила апартамента и компютъра на пенсионера и открила безброй видеоклипове с изнасилвания на жена му.

Едва тогава Жизел П. разбрала за годините на мъченичеството си. Тогава е на 68 години, а от 50 години била заедно със съпруга си.

Разследващите успяват да докажат 92 престъпления на 72 мъже и да идентифицират 51 от тях. Всички те сега са изправени пред съда.

Много от тях са женени, много от тях са бащи, малцина са криминално проявени. Някои от тях коментират в съдебната зала, че са мислели, че това е игра и че самата жена е искала да участва в нея.

Доминик обаче контрира твърденията им и заявява, че всеки един посетител в дома му е знаел, че жена му е упоена.

Очакванията са съдебният процес да продължи 69 дни, както и присъдата да излезе през декември. Всеки обвиняем е заплашен от 20 години затвор.

Доминик П. е изправен пред допълнителни разследвания. Срещу него се появяват и други обвинения. Има твърдения, че през 1991 г. той е изнасилил и убил жена в Париж, която преди това е била упоена. Както и че през 1999 г. е изнасилил жена в Сен е Марн.