Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Този въпрос си задават хората от столичния квартал „Люлин“. Те наблюдават поредните строителни дейности по бул. „Царица Йоанна“.

„Тротоарът е в процес на изграждане и все още не е завършен. По него все още се работи. Ние упражняваме ежедневен контрол и не е приет като изпълнен от страната на районната администрация“, обясни кметът на район „Люлин“ Георги Тодоров.

Той призна, че оценява високи гражданската активност и приема сигналите „като знак, че има гражданско наблюдение върху изпълнението на проекта“.

„Разбирам гражданите, защото след толкова години на калпави ремонти и „ремонт на ремонта“ те са развили висока чувствителност към изпълнението на ремонтите с публични средства“, каза още Георги Тодоров.

Кметът на квартал „Люлин“ обеща, че ремонтът ще приключи в срок и живеещите в „Люлин“ ще са доволни от него.

„Сечението между различните отсечки на тротоара се получават заради острите завои на самия булевард. Съответно тези процепи ще бъдат запълнени с изрязани тротоарни плочки. Това предстои да бъде направено от фирмата, която изпълнява проекта“, поясни той.

Снимка: bTV

Георги Тодоров обясни и защо плочите, които образуват жълта линия, са наредени само донякъде – причината била в няколкото шахти, които трябва да се ремонтират и подновят.