Стив Харви може би никога повече няма да е водещ на телевизионно шоу, предавано пряко. Ако името му все още не ви говори нищо, вижте "Фейсбук" или "Туитър"– социалните мрежи са пълни със закачки, някои от тях смешни, а други направо сурови, към човека, който предизвика невиждано объркване на финала на конкурса "Мис Вселена 2015" в Лос Анджелис.

Водещият обяви за носителка на титлата представителката на Колумбия Ариадна Гутиерес Аревало, но само след секунди се оказа, че това е сериозна грешка – Аревало е само първа подгласничка, а не носителката на отличието. Истинската "Мис Вселена 2015" се казва Пиа Алонсо Вурцбах и е от Филипините.

Радостта на колумбийската представителка продължи съвсем малко, а свалянето на короната беше направо унизително. Наложи се водещият да обяснява грешката си и да се извинява на двете засегнати страни – както на място, така и в интернет. Имено в интернет гафът му обаче предизвика вълна от реакции.

Познайте кой е човекът, който никога повече няма да е водещ, пита един потребител:

 

Потребител на забавния сайт 9gag пък твърди точно обратното – че трябва да на Харви да поверят церемонията по връчването на наградите "Оскар", защото... тогава и Леонардо ди Каприо може да се сдобие с една статуетка.

Някои от шегите са насочени и към краткия момент, в който носителката на титлата е била актуална – почти толкова, колкото и нов модел на "Епъл", заменен от следващия модел, който носи S в името си.

 

И ако се чудите кой спечели конкурса за красота, не сте сами...

 

Може да си изберете:

 

Стив Харви, или Бродерик Стивън, какво е истинското му име, е американски комедиен актьор и водещ. Изглежда обаче, че правописът не му е силната страна, след като в специалното си извинение в "Туитър" успя да обърка държавите и на двете участнички, които нарече Philippians вместо Philippines и Columbia вместо Colombia.

По-късно се поправи, като изтри грешния туит и публикува нов.

 

То пък и на бележката, която Харви се обърка, докато четеше, пишеше "елмининации" вместо "елиминации"...

 

Вълната на недоволството яхна и бившият собственик на правата за конкурса "Мис Вселена" Доналд Тръмп, който не пропусна да обяви, че е щастлив, задето ги е продал преди половин година, при това на рекордна цена. Но ако бил той шефът, това нямало да се случи.

 

Тръмп и Ен Би Си прекратиха партньорството си по конкурса преди 6 месеца, след като изказвания на Тръмп по адрес на мексиканските емигранти в САЩ породиха полемика. Милиардерът е основният кандидат за номинацията за президент на Републиканската партия в САЩ.