"Атака" настоява за незабавната оставка на началника на Първо РУП в София Даниел Пашов. Това се заявява в декларация на партията, изпратена до медиите.

Според националистите за пореден път органите на МВР от Първо РУП бездействат, не задържат нарушителите на закона и толерират престъпността в столицата. Причината - около 16.00 ч. протестиращи, които блокираха и двете платна на бул. "Цариградско шосе", изгориха билборд с изображение на лидера на "Атака" Волен Сидеров и телевизия "Алфа", пише в декларацията.

Органите на реда не се намесиха по време на подпалването на билборда, до момента няма информация за задържани лица за разрушаване на частна собственост, заявяват още от "Атака".

Според тях телевизия "Алфа" разполагала с кадри, на които свидетел разпознавал един от "подпалвачите" като Асен Генов. Затова националистите искат Генов да бъде задържан "за криминален вандализъм".

В коментар за btvnews Асен Генов определи твърдението на националистите по негов адрес като „лъжа и клевета”, въз основа на която той има намерение да потърси правна отговорност. Блогърът призова „Атака” незабавно да публикува видеоматериала, който посочва в декларацията си по повод подпаления билборд.

„По това време не съм присъствал на това място, мога да го докажа със свидетели. Ако „Атака” не публикува видеото, на което ясно да бъде показан извършителят, те ще останат просто една популистка, демагогска партия, която гради своя политически рейтинг на лъжа и клевети за моя сметка. Българското общество трябва да знае истината - че се управлява от национал-социалистическа коалиция, а управляващите и поддръжниците им от „Атака” са практически отговорни за всички актове на насилие по улиците на България и не би следвало да разсейват общественото внимание и да го отклоняват от актуалните проблеми към разпознаваеми личности с доверие”, посочи Генов, призовавайки отново за незабавната оставка на правителството и преминаването в режим на предсрочни парламентарни избори.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите