„Границите от турска страна са затворени, усилили сме максимално защитата на границата с Туриця с допълнителна гранична полиция, с военни части. Всички служби са си по местата, всички екипи следят и сме готови да се отзовем по всякакъв начин”, заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг за медиите в Министерския съвет.

„С тревога следим какво се случва при нашите съседи”, допълни премиерът. По думите му най-важното в момента е да се подпомогнат всички български граждани на територията на Турция.

Борисов поясни, че външният министър Даниел Митов е разговарял с външния министър на Турция.

Премиерът отново призова нашите сънародници да не пътуват до южната ни съседка.

„Ние винаги сме били за спазване на конституциите. Има ред за сваляне и махане на власт и това демократичният свят го е направил чрез избори”, допълни Борисов.

Той призова да не се влиза в спирала на насилие. „Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. За жалост светът започна да свиква всеки ден да има десетки убити и това да е нормално”, каза още премиерът Борисов.

Той допълни, че всички министри и служби ще продължат да работят, като навсякъде има щабове, които следят непрекъснато ситуацията в съседна Турция.