3-годишният Христо, който беше пребит почти до смърт от двама 18-годишни младежи, излезе от кома днес. Малко по-късно Софийският градски съд реши насилниците да останат за постоянно в ареста.

Оказа се, че първоначално уговорката на майката е била с бащата на Александър - той да гледа 3-годишното момче. В Skype разговор майката на Христо видяла синина по бузата муq ден преди да получи тежкия кръвоизлив. А съседка чула разговор между двамата младежи, в който Александър разказвал, че затварял детето в шкаф.

Адвокатът на Патрик поиска да се разграничи отговорността на двамата. Патрик бил с по-малка вина. Според адвоката на Александър - Владимир Василев, това, което представя прокуратурата до момента, са само предположения.

Христо вече е в съзнание и диша самостоятелно. Няма опасност за живота му. „Вече е осъществил контакт с майка си.Налага се да остане в болницата за наблюдение още известно време в реанимацията”, уточни говорителят на „Пирогов” Мария Пойразова. Майката на Христо и днес запази мълчание.

Ако вината на Александър и Патрик бъде категорично доказана, най-тежката присъда, която могат да получат, е доживотен затвор без право на замяна. Те ще могат да обжалват решението на съда следващата седмица.