В съзнание е дошло 3-годишното момче, което беше зверски пребито в дома си в столицата, съобщиха пред bTV негови близки.

Според тях, майка му даже е успяла да говори с него.

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, което беше пребито, но това не означава, че състоянието му не остава тежко, каза говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова.

Тя уточни, че детето е в контактно състояние: „То е изведено от медикаментозната кома, в която беше поддържано. След като му бяха направени редица високоспециализирани изследвания неврохирурзите и реаниматорите прецениха, че седацията на детето може да бъде спряна и то да бъде изведено от медикаментозната кома“.

На този етап не се налага втора операция, но детето ще остане в реанимацията.

Припомняме, малкият Христо беше приет в болница в тежко състояние след зверски побой, за който заподозрени са две 18-годишни момчета – Патрик Първев и Александър Донов. Младежите трябвало да гледат детето, докато майка му, която е музикант, била по работа в чужбина.

Двамата са в ареста, като ги грози доживотно наказание. Все още не се ясни мотивите за зверството. Според лекарите, Христо е имал рани от побой, извършен по-рано. Той се оказа в болница, след като при поредното издевателство получи мозъчен кръвоизлив.

По непотвърдени информации, Първев и Донов са записвали гаврите си с детето с мобилните си телефони.