Така нареченото "хазартно дело" срещу Васил Божков вече е в съда. След над четири години разследване прокуратурата внесе обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления срещу Божков и още девет лица, част от които са заемали високи позиции в закритата Държавна комисия по хазарта.

За организатор и ръководител на групата е посочен Божков, който действал в съучастие с длъжностни лица от бившата Комисия по хазарта.

Според прокуратурата вследствие на престъпната им дейност държавният бюджет е бил ощетен с близо 560 милиона лева от несъбрани дължими такси по Закона за хазарта.

По думите на Божков "хазартното дело" се крепи върху слухове. 

„Очаквам да създадем политическо движение и да пометем тая спойка. Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо“, каза той в началото на тази година след разпит по случая.

Това е вторият обвинителен акт срещу Васил Божков след изненадващото му завръщане миналото лято от Дубай, където се укрива от правосъдието над 3 години, пише БНР.

Другият е по така нареченото "криминално дело" - за опит и поръчителство за убийства и за изнасилване.

От септември миналата година Божков е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързано с хазартна дейност, по което Божков беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август.