Лудогорец и Локомотив (Пловдив) разделиха по една точка, след като завършиха наравно 0:0 в мача от първия кръг на "А" група. Двубоят се игра на стадион "Калиакра" в Каварна заради реконструкциите на съоръженето в Разград. "Смърфовете" можеха да си тръгнат и с трите точки, но попадение на Здравко Лазаров през второто полувреме бе отменено неправилно заради засада.

Футболистите на треньора Ивайло Петев започнаха много активно, като още от самото начало пренесоха действията изцяло в половината на гостите от Пловдив. Символичните домакини от Разград накараха вратаря на "смърфовете" Флориан Лучини на два пъти да реагира решително още в първите десет минути.

Постепенно "черно-белите" поизравниха играта и погледнаха към вратата на Урош Голубович, но рядко достигаха до нещо опасно.

В 22-ата минута Марселиньо пък опита да изненада Лучини от пряк свободен удар от над 35 метра, но топката мина на метър над напречната греда. Отговорът на Локо (Пд) не закъсня - четири по-късно Здравко Лазаров стреля с левия крак от движение, Голубович обаче плонжира и улови.

В 31-ата минута Лудогорец изпусна златен шанс да поведе - Минев центрира отляво, Колев засече, но Лучини закова топката на голлинията.

След почивката треньорът на гостите Драган Канатларовски направи две смени, като на местата на Георгиев и Ерош се появиха Кавдански и Коцев. В 55-ата минута пък Здравко Лазаров стреля фалцово от пряк свободен удар и прати топката точно под гредата, но Голубович се намеси и изби в корнер.

Натискът на пловдивчани продължи и в 65-ата минута Здравко Лазаров успя да открие резултата, засичайки центриране на Сержиньо отляво. Реферът Станислав Тодоро обаче отмени попадението, тъй като помощникът му сигнализира за засада, въпреки че Електричката не бе зад защитата на Лудогорец.

Ивайло Петев пък реши да извади Михаил Александров и пусна Димо Атанасов. Именно бившият халф на Локо (Сф) можеше да се окаже златната резерва за разградчани в 77-ата минута, когато проби отдясно, стреля с левия крак в близкия ъгъл, но топката рикошира в страничната греда.

Активната игра продължи и в 85-ата минута Христо Златински напредна през центъра, залъга защитник на Лудогорец с тяло, освободи си коридор и стреля с левачката, но топката облиза дясната греда на вратата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО (ПД) 0:0

Лудогорец: Голубович, Минев, Барт, Гулдан, Шоко, Генчев, Дяков, Марселиньо, Александров (70-Атанасов), Бакалов, Колев (77-Кишада)

Локо (Пд): Лучини, Родригес, Георгиев (46-Кавдански), Крачунов, Венков, Витанов, Златински, Ерош (54-Коцев), Сержиньо (90-Захора), Де Карвальо, Лазаров