Бившият хърватски национал Роберт Просинечки отправи сериозно предупреждение към настоящите и бъдещите ръководители на ЦСКА, които очакват сериозно финансиране от руската компания "Газпром".

Специалистът, който допреди две седмици бе начело на Цървена звезда, разкри страховити детайли от престоя си на стадион "Маракана" в Белград, като не скри, че клубът е в уникална финансова криза.

В същото време пък от сдружението "ЦСКА Възраждане", които имат амбициите да поемат "армейския" клуб, разчитат на финансиране именно от "Газпром", а лично премиерът Бойко Борисов разкри, че е говорил с президента на руската компания Алексей Милер за спонсорски договор с ЦСКА.

"Ситуацията в Цървена звезда е направо страшна, нито един от 215-те служители в клуба не е получавал заплата в последните седем месеца! Цървена звезда ще се изправи на крака много трудно, защото е в много лошо финансово състояние. Спонсор на клуба е "Газпром" - фирма, която е с чиста печалба от 4 милиарда долара за миналата година, но руснаците не дават пари. Просто не можех повече да издържам на подобно безпаричие, затова се махнах", разкри Просинечки в пространно интервю за хърватския всекидневник "Ютарни лист".

Руската компания сключи договор с Цървена звезда през лятото на 2010 година, като дори цялата източна трибуна на стадион "Маракана" е брандирана с логото на газовия гигант.

Оттогава "червено-белите" спечелиха единствено купата на Сърбия миналата година, а през 2011 и 2012 на останаха със сребърните медали в първенството, като титлата отиде в големия местен съперник Партизан.

Изпълнителният директор на "ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев пък също потвърди наскоро, че от "Газпром" са се навили да станат спонсор на българския клуб, ако Христо Стоичков стане президент на ЦСКА.