Преди броени месеци интернет пространството бе завладяно от един тотален хит. "От икебана дървесата ги боли”, в изпълнение на братята Деян и Бойко Неделчеви, звучеше отвсякъде и днес едва ли има човек, който дори да не я е слушал, то поне е чувал за нея.

Гордият изпълнител на песента – Деян Неделчев сподели, че само клипът, който той е качил в един от сайтовете за видео споделяне, е гледан над 75 хил. пъти.  

Тестът на култовото "еко" парче е дело на поета Иван Станчев, който споделил, че вдъхновението му дошло при една разходка в гората.

След неочаквания успех на "Икебаната” Деян решава да я преиздаде и на испански, като текстът е абсолютно същият, но този път песента е записана соло – само от Деян. Оказва се че хитовият дует вече не съществува, защото двамата братя не си говорят. "Мисля, че в повечето случаи, когато роднините се разделят, това става заради пари”, обясни Деян.

Освен текстът на песента, клипът също генерира масова истерия, като танцовите импровизации на Деян бяха в основата на коментарите, най-често иронични. Певецът обаче споделя, че тези коментари не го притесняват. "Аз знам, че мога да танцувам и съм много пластичен”, каза уверено Неделчев.

В момента Деян живее на о. Ланцертоне, Канарските острови, и продължава да се занимава с музика, като казва, че успява да се прехранва с този занаят, въпреки кризата. "Винаги съм се занимавал с музика и мисля, че трябва да продължавам да се занимавам, защото аз съм създаден за това”, каза изпълнителят. „Чувствам се неудовлетворен в България, недооценен от всички – гилдията, хората... Аз направих толкова сериозни песни през годините и накрая „Икебаната” ме направи толкова по-известен и то благодарение на интернет, който е като един вирус, като октопод.”

Като че ли интересът към "Икебаната” в последно време вече отшумява, но това едва ли може да притесни Деян Неделчев, който вече е готов с нова песен и клип, за които е убеден, че ще се превърнат в лятната интернет сензация.

Новото парче се казва "В гората” и е по текст на самия Деян, който споделя, че пише текст за първи път. Очаквайте официалния дебют на новата "горска” на 21 май в сайтовете за видеосподеляне!