Тази седмица в предаването COOL…T скандалният певец Деян Неделчев – Икебаната за първи път обяви, че подготвя песен, посветена на лидера на БСП Корнелия Нинова. Идеята на музиканта е клипът да е готов за 16 януари – деня, в който и двамата имат рожден ден, за да може песента да е подарък за Нинова.

Припомняме, че фотоколаж отпреди месец свърза имената на лидера на БСП и Неделчев, като журналист провокира с невярната информация, че на плакат на СДС от началото на 90-те години човек с буйна къдрава коса и бял шлифер е именно дамата с остър език. Последва истинска интернет истерия, а още същия ден Нинова написа във „Фейсбук“: „Доста се позабавлявахме с публикацията, в която на митинг на СДС съм показана като рошав мъж с бял шлифер“, а Неделчев, също чрез „Фейсбук“ отговори: „Не мога да повярвам, че журналистите могат да ме сбъркат, и то с жена – политичка“.

Снимка: bTV

Постът на Деян Неделчев даде отличен повод на водещата Петя Дикова да започне да провокира певеца още в началото на техния разговор: „Политичка има ли женски род?“, с усмивка попита тя. „Политик, извинявам се, грешка на езика“ – оправда се певецът и допълни, че харесва Нинова, но всички сме станали свидетели на тази „медийна истерия“. Обадил му се приятел чак от Швейцария: „Един ден ставам, нищо не знам. Гърми всичко, телевизиите звънят“. Помислил, че е някакъв майтап, но в следващите дни телефоните не спирали да звънят. Затова решил да напише песен, посветена на забавната случка, която кръщава „Минавам на червено“. Призна, че текстът е „пиперлив“, но не и обиден.

Дикова разказа, че е разговаряла с Корнелия Нинова след нейно участие в предаването „Лице в лице“ с водещ Цветанка Ризова, за да ѝ разкаже за другото лице на Деян Неделчев – Икебаната – че освен „Икебаната“ и „Съчки събирам“, той е и първият български изпълнител с договор в „Полиграм“, че гласът му има четири октави, че години наред изнася шоу програми на Канарските острови.

Снимка: bTV

Неделчев не отрече, че музикантските му проекти не намират същия широк отзвук, както забавните му, провокативни песни, които събират милиони гледания.

Отскоро Икебаната живее във Варна, защото работи в местен пиано бар. Подготвя албум с progressive rock, а догодина ще е готов с 12 песни. Мениджърът му е японец и албумът ще бъде издаден и в Страната на изгряващото слънце. „Аз показвам, че съм разностранен изпълнител. Добре знаеш, че пея всякакви видове песни. И RnB, и соло, и фънк, и диско. Не мога да пея само едно нещо“, разказа Неделчев и добави, че в пиано бара, освен „В гората съчки събирам“, „Дъртака“ „Икебаната“, „Ферма за сперма“, „Гумено пате“, „За гейовете и лесбийките“, публиката иска да чуе и старите песни като „Обич за обич“, която и до ден днешен е голям хит, вече 28 години. „От рок хитовете правим много Rainbow, Whitesnake и Queen, обяви певецът пред смаяния поглед на Дикова.

Снимка: bTV

Неделчев е готов с трета песен от „серията дървесни“, както той сам я нарича. Песента се казва „Бонзай“, а клипът ѝ е сниман с телефон. „Не ми се дават пари за клипове, защото няма възвръщаемост“, призна той.

Музикантът подготвя нова песен на Тончо Русев и Ваньо Вълчев (бащата на сценариста от „Шоуто на Слави“ Ивайло Вълчев) – балада, която се казва „Идвай, любов“. Превежда песните си на английски и испански.

Как Икебаната пее на португалски, по какво си приличат гласовете им с Уитни Хюстън и защо е развил невроза на Канарските острови, гледайте цялото интервю тук:

А ето какво може да гледате в COOL…T тази събота: