На 31 октомври във „Фейсбук” профила на журналиста Цветан Фиков се появява фотоколаж от две части – плакат на СДС от началото на 90-те години с ограден в червено човек с буйна къдрава коса и бял шлифер, и черно-бяла архивна снимка на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Текстът, съпътстващ колажа е „Като за маскарад!”. Недвусмислена препратка към празника Хелоуин, който е в същия ден.

На плаката ясно се разпознават Тодор Колев,  Лили Иванова, Етиен Леви, Кирил Маричков, Румен Бояджиев, Васил Найденов, Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Александър Кипров.

Следва истинска интернет истерия, а към лидера на БСП валят обвинения, че е била част от митинг на СДС. Още същия ден Нинова отговори с пост във „Фейсбук”: Ден по-късно изпълнителят Деян Неделчев – Икебаната пише също в профила си, че къдрокосият човек с шлифера на плаката е той:
В деня на Народните будители – 1 ноември, авторът на колажа Цветан Фиков съобщи, че колажът с текст „Като за маскарад!” е фалшива новина, която цели да провокира фантазията на фейсбук обществото.

Той потвърди това и в предаването „Тази събота”. Фиков е работил в БСП и е уволнен през 2009 г. Твърди, че не таи лоши чувства към партията. Не съм искала да уязвя Корнелия Нинова, учуден съм от нейната реакция – фалшива интерпретация на тази фалшива новина”, коментира още авторът на колажа.

От Врана коментира и Деян Неделчев – Икебаната. Според него на снимката ясно личи, че е той.

На 53 години съм вече, но не съм се променил много, освен това шлиферът ми не е бял, а бежов, коментира още Икебаната. Покрай колажа той разбрал, че с лидера на БСП са родени на една и съща дата – 16 януари (Нинова обаче е с пет години по-млада от Неделчев). Изпълнителят отново каза, че се смята за много по-известен от Нинова.

Може да направя един весел текст и видео по този случай, каза още Икебаната.

Вижте повече във видеото: