Тригодишно момче е пострадало при пожар в сливенското село Младово. Детето има изгаряния от първа степен по главата и тялото. Оказана му е помощ от медицинската служба в селото, няма опасност за живота му.

Пожарът бил предизвикан около 10.30 ч. вчера от неизправен телевизор. В къщата в момента на инцидента били и двете сестри на пострадалото дете, на една и на четири години. Те сами се опитали да загасят подпаления телевизор.

До пристигането на пожарникарите огънят бил потушен от съседи. Унищожени са телевизорът и домашни вещи. Оказало се, че жилището се обитава от трите деца, които от известно време са изоставени от майката, а преди това и от бащата, и преживявали от подаяния на съседи. За случая е подадена информация към отдела за закрила на детето в Сливен.

Снежана Кръстева от отдела за закрила на детето в Сливен съобщи , че след сигнала за случая служители на отдела са посетили Младово и са се запознали с обстановката. Трите деца не били изоставени от родителите им. В момента на пожара майката завела едно от петте си деца на лекар и помолила съседка, докато отсъства, да ги наглежда. След случилото се, пред социалните работници съседката отрекла да е поемала такъв ангажимент.

Бащата и майката живеят без брак, но се грижат за петте си деца. Семейството обитава тристайна къща при сравнително нелоши битови условия. Бащата работи като пастир. Проучването на случая продължава, децата са временно настанени при брата на баща им и не са в риск, смятат социалните работници.