Аромат на току-що изпечена баничка, боза и айран по рафтовете… Върнахте ли се в детството си? Такава е атмосферата в баничарницата на бай Събчо в столичния квартал "Слатина". Там той и семейството му въртят мазни банички, както традицията повелява.

Майсторът от клиенти не се оплаква, защото "българинът за хубави баници винаги се натиска". А тайната на добрата баница е да не ти се свидят продуктите, казва бай Събчо.

Важно е и отношението към клиента, смята баничарят: "Винаги уважително, с усмивка да го посрещаш. Иначе автоматично го губиш".

Сега една баничка при бай Събчо струва точно левче. Как обаче ще се отрази на цената й поскъпването на брашното? "Няма да я вдигаме. Ако я увеличим, клиентите веднага спират да си купуват. Ще намалим малко грамажа", споделя майсторът.

В баничарницата работи и дъщерята на бай Събчо – Събка. Казва, че тайната на вкусната баница се крие в мятането. А как се върти държавната баница според нея: "Не е добре. Народът се смущава, не се отпуска. Не може всеки да си позволи да си вземе каквото поиска".

Надеждата поне остава, че ядем баницата със сирене, а не с извара…