1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Смъртен случай беляза протеста на производители на тютюн

БГ Бизнес
 

Един от инициаторите почина от инфаркт

Днешният протест на тютюнопроизводителите от района на Гоце Делчев бе белязан и от смъртта на 43-годишния общински съветник в Хаджидимово - учителят Мехмед Метушев. По време на протеста при кръговото кръстовище на изхода на Гоце Делчев му прилошало, той веднага бил качен в кола и починал по-късно в спешния център в града, въпреки усилията на дежурния екип да му помогне, съобщи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Вероятната причина за смъртта на Метушев, който е един от инициаторите за днешния протест, според медиците е инфаркт.

Протестиращите - около три хиляди души, недоволни от забавянето на изкупната кампания за тютюна от миналогодишната реколта и ниските изкупни цени, са пристигнали по обяд пеша от отклонението за Гърмен и Огняново на пътя Доспат - Гоце Делчев, където са имали разрешение да се съберат.

Те обаче са тръгнали за Гоце Делчев и са блокирали за около половин час кръговото кръстовище на изхода на града, където се събират всички основни пътни артерии за София, Доспат, ГКПП "Илинден", съобщи Москов. Те не са имали разрешение да протестират на това място и след разговори от страна на полицията с представители на участниците в протеста, че действията им са незаконосъобразни, тютюнопроизводителите са освободители кръстовището и са останали встрани от пътя.

По-късно следобед с протестиращите се срещна и областният управител на Благоевград Валери Смиленов. Според него правителството е поело ангажимент да се осигури тази година държавна помощ от 71 млн. лева на тютюнопроизводителите.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии