До 18.30 часа жители на града са подадали 40 сигнала за наводнени сгради. Бедственото положение е предизвикано от тричасови обилни валежи, уточни полковник Войнов. Той замина за Търново със специално формиран щаб за помощ. Току що той съобщи, че две деца от турската махала в града и още 12 деца от други райони са спасени от пожарникарите.

За Би Ти Ви кметът на града, доктор Румен Рашев, съобщи, че е наводнена паровата централа, която застрашава работата на болницата.

В района на хлебозавода има над метър и половина вода. На 150 метра от него се намира микроязовир, който има опасност да прелее. От цяла Северна България са мобилизирани над 60 пожарникари, които участват в спасителните операции.
Южният пътен възел е бил напълно блокиран, на централните улици е разбит асфалтът. Кметът събира Комисията по бедствията и авариите, има опасност от активиране на свлачища.

Временно са затворени пътни участъци от Велико Търново за Арбанаси и за Дебелец поради активизирани свлачища.
Екипи на "Гражданска защита", съвместно с бойна техника от военното училище, изтегляха закъсали във водата автомобили и паднали по улиците дървета. Полицията е подсилила охраната на обществените сгради и банките, засегнати от наводнението. В Районната служба за пожарна и аварийна безопасност е мобилизирана наличната техника, с която ще се отводняват сградите, където съществува опасност и от възникването на пожари.

Нападали дървета и скални отломъци затрудняват движението на автомобилите в района на прохода Хаинбоаз и от Пътна полиция съветват водачите да се движат през този участък с повишено внимание. Затворен е пътят от Велико Търново за Хаинбоаз. Във Велико Търново днес валежът е бил 117 литра на квадратен метър. Според метеоролози, измерените днес количества вероятно ще надхвърлят рекорда отпреди 78 години.