Мъж е загинал при катастрофа край Троян, съобщи пред БТА началникът на Районното управление на полицията в планинския град комисар Марин Ичев. Инцидентът е станал този следобед. Лек автомобил "Опел Корса" и джип са се блъснали на пътя Ловеч - Троян в местността "Калейшко ханче".

По думите на комисар Ичев леката кола, управлявана от 50-годишен мъж от Троян, пътуваща в посока Ловеч, е навлязла в насрещното платно и се е ударила челно в джипа. Ударът не е бил силен, което личи и от малкото щети по двата автомобила.

Според полицията причината за катастрофата не е и в условията на пътя, тъй като падналият сняг е бил разчистен. Има съмнения, че на водача на лекия автомобил му е прилошало или е починал, не е могъл да контролира колата и поради това е променил посоката на движение. Това ще се докаже при аутопсията, която ще бъде направена утре, каза още началникът на полицията в Троян.

Седем леки катастрофи са станали до 17 ч. днес на територията на Пловдив. При челен сблъсък на два автомобила, станал на територията на Районно управление “Полиция” – Труд е пострадала 29-годишна жена, която е прегледана в болница и освободена за домашно лечение.