Ако не сте почитател на шумните плажни компании с оскъдна сянка по родното Черноморие, можете да посетите някое закътано екзотично островче, и то не на висока цена. Отскоро в България има общество, което изповядва принципите на размененото гостуване.

Семейството на Поли Мичева редовно посреща хора, които използват т.нар. "кауч сърфинг", за да опознават света. Идеята - да попаднеш в истински дом в новата държава и да срещнеш истинския живот извън туристическия блясък. И съответно да предложиш своя дом и компания със същата цел. Поли и съпругът й Камен откриват тази възможност в сайт в интернет. Регистрират се и веднага стават любезни домакини на различни хора.

Оказва се, че през очите на чужденците понякога неуредиците в България, които смятаме за недостатък, изглеждат очарователни.  

Един от почитателите на този тип туризъм е Марион от Франция. В България тя е само за ден. Посетила е Холандия, Белгия и дори Индия, отсядайки при хора от гостоприемното общество. "Ако не познавате културата, все едно не познавате страната. И си оставате просто туристи", казва французойката.