Самолетът падна в морето, близо до пристанищния град Далян. Машината, тип "Макдонълд-Дъглас", се разби минути след като пилотът съобщи за пожар в кабината.

Днес стана ясно, че загиналите при катастрофата на египетския самолет в Тунис, са 15. 49 души са ранени.
Самолетът на египетската авиокомпания "Иджипт Еър" се разби снощи край летището на тунизийската столица. На борда на "Боинга", пътуващ от Кайро за Тунис, е имало 64 души, сред които осемчленен екипаж. Малко преди да загуби контакт с контролната кула, самолетът подава сигнал за тревога.
Пилотът се опитал да извърши аварийно кацане, но се разбил в планински хълм след проблем в единия колесник.

Оцелели пътници разказаха, че малко преди това пилотът е източил керосина от машината, за да предотврати експлозия. Самолетът попаднал в турбулентна зона, докато се готвел за приземяване. След това от пилотската кабина изкочили искри. Докато стюардесите убеждавали пътниците, че лошото време е причина за вибрациите, самолетът се разбил.
Според помощник пилота, който е сред оцелелите, лошото време и понижената видимост са причина за инцидента. Екип от американски и египетски експерти пристигнаха на мястото на трагедията, за да установят какво точно е довело до катастрофата.