Французите очакват с нетърпение словесния дуел между двамата претенденти за президентския пост, защото той вероятно ще определи крайния победител. Никола Саркози и Сеголен Роаял ще се срещнат пред камерите в 20:00 часа средноевропейско време.

Очаква се повече от 20 милиона телевизионни зрители да проследят двубоя. Мнозина смятат, че двамата претенденти ще използват случая да привлекат на своя страна тези избиратели, които все още не са решили за кого да гласуват.

Прогнозите засега сочат победа на Саркози с минимална преднина. В последните дни Роаял набра "скорост" в надпреварата, а вчера надмина очакванията с митинг, който превъзхождаше по численост на участниците този на нейния съперник през уикенда.

Пред десетки хиляди нейни поддръжници, Роаял обвини съперника си Саркози, че "поставя в опасност гражданския мир". Привърженици на Роаял обаче са притеснени за изхода от телевизионния двубой тази вечер, тъй като отчитат опита и брилянтното красноречие на Саркози.

В неделя  Саркози и Роаял ще се изправят един срещу друг на втория тур на президентските избори във Франция. Очаква се словесният дуел между двамата претенденти да бъде проследен от над 20 милиона телевизионни зрители. Прогнозите сочат победа на Саркози с минимална преднина.