По-силна охрана ще има около питейните заведения и дискотеките, уточниха от Националната полиция. Препоръчва се всички да предпазят добре жилищата си, защото около празниците грабежите и пътните престъпления обикновено се увеличават.

При предстоящо пътуване около Великден е задължително вратите и прозорците да се оставят добре затворени и ключът от жилището да не се оставя на лесно достъпно място. Бандитите, занимаващи се с грабежи от апартаменти, слагат например, клечки под изтривалката до вратата. На следващия ден те се връщат и проверяват дали клечката е на мястото си. Така научават дали в апартамента има някой. Части от клечки обирджиите слагат и в ключалките. Затова е за препоръчване изтривалките да се съберат и съседите да бъдат помолени да наблюдават жилището докато в него няма никой. За маскировка, на простора може да се оставят дрехи, но балконските врати трябва да са добре затворени.

Обикновенно, обирджиите не се насочват към етажи и апартаменти, на чиито балкони има пране. За препоръчване е в апартамента да не се оставят големи суми пари и ценности.

Полицията предупреждава да не се забравя, че на път коланите са задължителни и в никакъв случай да не се приема безрезервно всяка помощ, предложена на пътя.