Въпреки ниските температури много шуменци се събраха на протест на централният булевард на града. Преминаващи по ларгото хора също се включваха към процесията веднага щом узнаха причината, тъй като са убедени в невинността на нашите сънародници.

Шуменци желаещи да се включат в кампанията "Не сте сами" по рано, могат да получат ленти с националното знаме във фоаето на сградата на общината.

***
Трагедията с българските медицински сестри обедини три медии в международната кампания "Не сте сами!". Кампанията е на bTV, "Дарик радио" и вестник "Стандарт".

Като символ на кампанията са отпечатани лентички с българското знаме и думите "Не сте сами!" - на български и английски език. Те ще се разпространяват в центровете на големите градове, в хотелите, на граничните пунктове и в нашите мисии в чужбина.

На 30 и 31 декември всеки ще може да се снабди с лентите и от касите на големи супермаркети. Символите ще бъдат вложени и в четири поредни броя на вестник "Стандарт" от 27 до 30 декември. Целта е в новогодишната нощ, колкото се може повече хора да ги носят на реверите си.