Пияна медицинска сестра застраши живота на 8 деца в Ихтиманската болница. Късно снощи, сестрата поставила антибиотик, след което децата посинели и вдигнали температура. В момента те са добре, а сестрата е отстранена от длъжност. Всички гледни точки по случая - от Мария Ванкова:

Около 22 часа снощи състоянието на кърмачетата се влошава. Майките алармират, че медицинската сестра, която поставила венозно вечерната доза антибиотик била пияна. Така пред болницата в Ихтиман, малко преди полунощ, се събират роднини и полиция.

Алкохолната проба на 52-годишната медицинска сестра показала 1,59 промила алкохол в кръвта. Сестрата е отведена в районното управление, за да даде показания. След това си тръгнала. Управителят на болницата твърди, че не е имало друг такъв случай. И обяснява, че лекарите от нощната смяна не забелязали, че сестрата е пийнала. Предполага се, че е поставила  венозно антибиотика по-бързо, отколкото трябва.

"Редно е да се прави по-бавничко, за да няма странични действия. Това е все едно да изпиете една ракия - ако я изпиете за половин час, няма да ви стане нищо, но ако я изпиете на екс, ще ви посинеят и устни и ще ви се завърти главата", обясни д-р Петьо Герганов, управител на болницата в Ихтиман.

За два часа състоянието на децата е овладяно и те вече са добре. Медицинската сестра е временно отстранена от длъжност.

"По отношение за данни за престъпление, ще се реши след самата проверка”, каза Милен Цолов, началник на РПУ-Ихтиман.

За случая е уведомена и районната прокуратура.

Алкохолна проба е взета от всички медицински лица, които снощи са били на смяна в Ихтиманската болница. С изключение на медицинската сестра, всички са били трезви.