Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщи МВР. Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", на пътя Велико Търново - Стара Загора, в прохода "Хаинбоаз", в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Белица - Загражден, Кочериново-Рилски Манастир, в района на Мечи дол и в района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" и през прохода "Петрохан". Временно затворени за товарни автомобили са участъци от пътя София - Кулата, а изцяло затворени са проходите "Твърдишки", "Златишки" и "Дюлински".

През изминалото денонощие в страната са станали 24 пътни произшествия, при които са загинали петима души, а 25 са ранени. Двама от тях са с опасност за живота. В София тежките катастрофи са три, с един загинал и двама ранени. От началото на годината при катастрофи са загинали 306 души, а ранените за 3256.