Шиитската групировка даде знак, че е готова на преговори с ООН и Съединените щати за разрешаване на кризата. Израел също не одобри плана на Кофи Анан.

Въпреки призива на ООН за прекратяване на огъня, израелски бойни самолети и артилерия обстрелват Ливан десети пореден ден. Израел готви мащабна мобилизация на запасняци, с цел мащабна сухопътна операция. Израелски медии съобщават, че хиляди израелски войници вече действат във вътрешността на Южен Ливан. Властите посъветваха населението в южните райони да напусне незабавно. Лидерът на Хизбула шейх Хасан Насрала предупреди, че сухопътната акция ще се превърне в катастрофа за израелската армия. Той опроверга твърденията, че атаките са унищожили половината от ракетите на групировката. Най-малко петима мирни граждани бяха убити от израелски въздушни удари в източната част на Ливан при най-ожесточените атаки от началото на офанзивата преди десет дни.

Мишена на нападението бяха домове, бензиностанции, училище и обекти на Хизбула в град Балбек, смятан за крепост на Хизбула. В него живеят около 100 хиляди души, а наблизо са останките на древноримски храм. Само за последната нощ са атакувани над 40 цели.

"През нощта имаше непрекъснат обстрел, не спираше. Ударен беше мостът на селото и съседното село. Децата ни се тресяха от ужас цяла нощ."

В Израел бяха ранени шестима души при нов ракетен обстрел срещу третия по големина град Хайфа.

Даниел Тауб – Служител на Министерството на външните работи на Израел: “Стотици ракети се изстрелват срещу нас всеки ден. Над два милиона израелци от Хайфа до Матула са в обсега на ракетите на Хизбула. В момента действаме като всяка демократична страна, която се опитва да защити живота на своите цивилни граждани. “

Стотици хиляди бежанци се насочват към съседна Сирия. На граничните пунктове има дълги опашки, а в столицата Дамаск вече действат бежански лагери. 150 хиляди ливанци са потърсили убежище в Сирия до този момент.