Той не конкретизира за какво е разследван Кирил Войнов. Министърът обясни, че ако бъдат доказани нарушенията, ще се вземе решение за постоянното отстраняване от длъжност на директора на пожарната.

Румен Петков отказа да коментира твърденията на генерал Атанас Атанасов, че срещу него има четири прекратени съдебни дела - за криминални и стопански престъпления.

Румен Петков : "Генерал Атанасов най-добре знае, че за корупция няма как да ме хване, защото ме е търсил лично, в това число с присъствие вкъщи, присъствие около мене и приятелите ми. Аз не мога да коментирам всички глупости, които се приказват в публичното пространство и апелирам към главния прокурор да каже какви дела има срещу мене и кое на каква фаза е."

След призива на Джефри Ван Орден да не се използват досиетата за политическа разправа, министър Петков обясни, че се извършва методическо разсекретяване на архивите и няма място за подобни спекулации. Министърът отново подчерта, че има разлика между доносниците и онези, които са служили на държавата и каза, че имената на последните няма да бъдат тиражирани.