В Хайфа, в северен Израел,  терорист-самоубиец, опасан с експлозиви, взриви препълнен автобус, който пътувал към Ерусалим. Отговорност за атентата пое радикалната палестинска групировка "Хамас", съобщи телевизия "Ал Джазира".
При другия атентат палестинец взриви бомба в израелско поделение в бежанския лагер Дженин на Западния бряг. Загинал е един израелски войник, а дванадесет са били ранени.

В отговор израелският кабинет по сигурността реши да продължи военната операция на Западния бряг и прекрати изтеглянето от окупираните градове.
Палестински високопоставени представители обвиниха израелската армия, че е взривила няколко сгради в комплекса в Рамала, в който е блокиран палестинският лидер Ясер Арафат. Военен говорител отхвърли обвиненията като "напълно безпочвени". В Хеброн израелски войници убиха местния лидер на въоръженото крило на групировката "Хамас".
 
Палестинските спасителни отряди в Наблус са извадили днес изпод развалините телата на 14 жертви. Призори израелски изтребители "Ф-16" бомбардираха старата част на град Наблус. Това е първата употреба на бойна авиация, откакто започна израелската военна операция на Западния бряг. Обстрелвани бяха и фабрики за сапун, в които, според Израел, се произвежда оръжие. При нападението са загинали най-малко шестима палестинци.

Израелски танкове и булдозери навлязоха и в контролирани от палестинците територии в ивицата Газа. От няколко дни там се извършват нападения с миномети срещу израелци. Палестинското ръководство в Газа заяви, че Израел носи цялата отговорност за продължаването на насилието и кръвопролитията в Близкия Изток.

Междувременно, семействата на израелските дипломати в Кайро започнаха да се евакуират заради разрастващите се антиизраелски протести в Египет.