В Наблус и Витлеем все още се водят ожесточени престрелки.
Днес израелският външен министър Шимон Перес обяви, че до петнайсетина дни армията ще се изтегли от палестинските градове на Западния бряг. Той повтори, че палестинският лидер Ясер Арафат няма да пострада.

Броят на палестинските жертви от началото на израелската офанзива досега доближава 90 убити и много повече ранени. Близо 1 100 палестинци са били арестувани по подозрения в терористична дейност. Около двеста палестински бойци и обикновени граждани все още са блокирани в църквата "Рождество" във Витлеем. Палестинците обвиниха израелските части, че са обстрелвали сградата, но съобщението беше отречено от израелски източници. Няма планове за атака на църквата, категорични са израелските военни.
В района обаче има няколко убити палестинци.
За няколко палестински жертви, сред които и цивилни, се съобщава и от Наблус.
Двама израелски войници бяха убити, а шестима ранени при навлизането на войски с танкове и хеликоптери в бежанския лагер Дженин.

Междувременно нарастна и напрежението по северната израелска граница. Екстремистите от ливанското ислямистко движение "Хизбула" отново обстрелваха израелски обекти в спорния пограничен район Шебаа. Израелският премиер Ариел Шарон заплаши, че е готов да открие втори фронт, ако Ливан и Сирия не принудят "Хизбула" да прекрати нападенията.