Димитър Казаков – Нерон оставя над 15 000 платна. Завършва графика в Академията през 1965-а и след това работи като плакатист в комуналните услуги, пише лозунги в Пазарджик и във Военния завод в Божурище.

В началото на 80-те влиза в световното изкуство, както самият той казва, "с остра шпага”. Прави 15 самостоятелни изложби у нас, последвани от експозиции в най-големите галерии в Париж, Мадрид, Ню Йорк, Виена и Токио. Негови картини са откупени от Лувъра, Музея "Пушкин" в Москва и Императоркста колекция в Япония. Макар световно признат и купуван, в последните години от живота си, поради липса на средства, Нерон рисува върху чаршафи, вместо на платна.

Димитър Казаков умира през 1992 г. Днес той е един от най-търсените и скъпи художници в България.

Колекционерът Ангел Симонов обясни, че напоследък все по-трудно се намират творби на Казаков, особено по-големи картини. Според Симеонов не са много и хората, които колекционират Нерон.

Творбите от колекцията на Ангел Симеонов са изложени в галерията на Министерството на културата. "За мен е интересно и е висока чест за поредна година в тази зала да се експонират картини от моята колекция", каза колекционерът.

Ангел Симеонов е собственик на известен столичен петзвезден хотел и арткомплекс в Созопол. Освен Казаков, той колекционира Атанас Яранов, Генко Генков, Емил Стойчев, Енчо Пиронков, Светлин Русев и съвременни български скулптори.

"Приятелската ми среда се състои от художници, скулптори. Последните ми идеи са свързани с изграждането на скулпторни паркове, като в момента работя по един такъв проект в Созопол. Подбрани са водещите скулптори – като се започне от Величко Минеков, Крум Дамянов, Павел Койчев, министър Вежди Рашидов, Емил Попов, Иван Славов, Валентин Старчев. Смятам, че като стойност, сила и внушение проектът ще бъде нещо уникално за българската действителност”, каза Ангел Симеонов.