Всяка година в Американския колеж 14 февруари се отбелязва като официален празник. Учениците си разменят подаръци, цветя, и това е най-удобният момент, за да признаеш любовта си към някой съученик. Всички очакват с нетърпение този петък, защото тогава в колежа ще има парти в чест на Свети Валентин.

"Не съм чувала в други училища да се организира парти в самото училище. Смятам, че с това е различно по някакъв начин."

"Не знам как е в България, но в Белгия на този ден момчетата подаряват подаръци на момичетата. Чувал съм, че днес у вас се чества Денят на виното."

"За деня на Свети Валентин в Корея жените подаряват шоколади на мъжете. През март имаме и друг празник, на който мъжете подаряват на жените сладкиши."

Докато Американският колеж се готви за любовното парти в петък, децата от Националното училище за изящни изкуства нарисуваха 15-метрова картина за деня на влюбените.
"Той не е християнски празник, обаче е много красив и ние искаме да го отпразнуваме, тук на "Патриарха" с всички хора, които минават", споделиха учениците.

За някои чувството е толкова напористо, че единственият начин да откликнеш, е да се изкатериш по скала, за да предложиш на любимата си своето сърце.

За трета поредна година, в Тайланд се намериха шестима смелчаци, които на Свети Валентин се обрекоха във вечна обич, на 70 метра над земята. Трите двойки си размениха брачните пръстени, здраво стъпили върху отвесните скали, край водопада Вайруван.