Днес в Русия е обявен Ден за траур на загиналите при кървава трагедия, която разтърси Москва вчера, 29 март.

Премиерът Владимир Путин прекъсна обиколката си в Сибир и се върна в Москва. Направо от летището той отиде в една от болниците, където са настанени част от ранените. Най-тежко са пострадали хората, които са се намирали във вагона, в който избухна бомбата на станция "Лубянка". Тези, които са били на перона, са с по-леки наранявания.

Стотици хора се събраха край Музея на Маяковски до "Лубянка", за да почетат с минута мълчание паметта на загиналите при атентатите.

Броят на жертвите тази сутрин достигна 39 души, след като е починал още един пострадал. Общо медицинска помощ са потърсили 84 души, 71 от които остават за лечение. В критично състояние са осем московчани.

Според източник на агенция "Интерфакс" самоличността на двете жени, които се самовзривиха вчера, и на двете им придружителки, са били установени благодарение на видеозаписи от охранителни камери на двете станции на метрото - "Лубянка" и "Парк на културата". Руските органи предполагат, че е имало и трети съучастник. Придружителките, за които се знае, че "са лица от славянска националност", и третият съучастник, се издирват.