Тази сутрин президентът Георги Първанов поднесе венец на гроба на Гоце Делчев в църквата "Свети Спас".

Днес е вторият ден от официалното  посещение в Македония на българския държавен глава.
Предвидени са срещи с ръководствата на основните парламентарни сили.
Първанов ще произнесе реч пред парламента на страната.

Българският президент и неговият домакин, Борис Трайковски, разговаряха вчера на четири очи. Георги Първанов отбеляза, че изборът на Македония от съседните страни за първо официално посещение на българския президент показва нейното приоритетно място в българската външна политика.
България разбира колко е важна стабилността в Македония за стабилността в цяла Югоизточна Европа, каза още Георги Първанов.

Македонските всекидневници съобщават в днешните си издания за посещението на президента Първанов.
В. "Нова Македония" подчертава, че българският държавен глава е бил посрещнат с най-високи военни почести.
Втората "спирка" на Първанов след Брюксел и първата на Балканите недвусмислено говори за приоритетното място на Македония в българската политика, коментира изданието.
На срещата с президента Борис Трайковски бяха разгледани въпроси на двустранното сътрудничество и подписани няколко спогодби, обобщава "Нова Македония". Вестникът съобщава и за договора за обучение на македонски полицейски кадри в България, подписан от министрите на вътрешните работи.

България беше първата държава, която на 15 януари 1992 година призна суверенитета и независимостта на Македония, припомня "Дневник". Съпругите на двамата президенти ще посетят Самуиловата крепост и църквата "Света София" в Охрид, допълва вестникът.