Въпреки, че пътуваме по-малко, това не значи, че трябва да спираме да мечтаем. Мечтите ни учат да успяваме и да бъдем щастливи. В това вярват учениците от 134то училище в София.

Първият у нас училищен телевизионен, радио и фотоцентър отвори врати точно там, за да сбъдне мечтите им.

От началото на годината учениците от 134 училище, подкрепяно от фондация Лаудер, имат занятия по фотография, водени от професионални фотографи. Голяма част от снимките, окачени по стените в училищните коридори, са заснети с участието на десетокласничките Йоана и Никол.

"Хубаво е както да си зад обектива, така и пред. И на тази изложба има много снимки, на които сме ние двете и които ние сме снимали. И наистина да изпиташ усещането да имаш твоя снимка или да си ти на нея е много приятно”, сподели Йоана.

Училищното ръководство и фондацията ОРТ се надяват към професионалните фотографии да се добави и училищно радио в съвсем скоро бъдеще.

"Възниква логичният въпрос: какво сега, оператори ли ще правим, или репортери ли ще правим, за какво го правим. Мисля, че нашата задачка е малко по-широка. Ние просто искаме да създадем у децата един мироглед, една възможност за по-широк поглед върху света”, каза Емил Кало, президент на българска фондация ОРТ.

Една от мечтите на младите фотографи е скоро да се похвалят и с видео клип - заснет и монтиран от самите тях.