Бивш командир от разпусналата се Армия за освобождение на Косово заплаши, че албанците са готови отново да хванат оръжието. Според него бойците се подготвят за нова офанзива.

Британският вестник "Дейли телеграф" пише, че албанците на Балканите харчат милиони долари за въоръжение. Те получават парите от наркотрафика от Афганистан.
"Дейли телеграф" се позовава на източници във Виенската централа на програмата на ООН за контрол на наркотиците и на западни полицейски официални представители.
Вестникът информира, че в Австрия, Германия и Швейцария се внася все повече хероин от огромните афганистански запаси, на стойност между 45 и 75 милиарда долара.
Количествата се контролират от терористичната мрежа "Ал Кайда" и бившите талибани, пише медията. В същото време албански търговци на наркотици от Албания и Косово безмилостно се стремят да поемат контрола над европейския пазар на хероин, който се изчислява на 17 милиарда долара годишно.

Според "Дейли телеграф" западни разузнавателни източници в Косово, Македония и Швейцария едновременно твърдят, че от октомври миналата година албанските бази са използвали най-малко четири и половина милиона лири за доставка на оръжие за бунтовниците в Македония.
Албанците си доставят оръжието от търговци в Белград, България, Македония и Босна, съобщава вестникът. "Дейли Телеграф" посочва, че са закупили двайсетина преносими противосамолетни ракети от типа "SA-18" и "SA-7". С тях може да се свалят хеликоптери "МИ-24" и самолети "Сухой-25", каквито Македония купи от Украйна.

Според военни специалисти оръжието е достатъчно за екипирането на 2 000 души, пише "Дейли Телеграф".