Питбул нахапа жестоко осемгодишно момиченце във Враца. Кучето се отглежда от родителите на детето и това е втори подобен инцидент. Детето е оперирано по спешност във Врачанската болница.

Не е ясно обаче къде се намира в момента, тъй като майката е пожелала да бъде изписано и е заявила, че ще го лекува в София.

В блок на втория етаж живеят собствениците  на питбула. По ирония на съдбата те са и родители на нахапаното дете. Никой не отговаря на позвъняването ни.

Преди два дни, засега неясно по какви причини, домашният любимец се нахвърля върху момиченцето и буквално обезобразява лицето му. Съседите в блока не знаят почти нищо за инцидента, описват семейството като нормално и дружелюбно. Признават обаче, че никога не са виждали кучето.

- Ние чухме нещо, но не сме видели какво е станало, разказва съседката Петя Ангелова.
- Изобщо не сте виждала кучето?
- Навънка не съм го виждала въобще това куче. Нещо детето се закачало и кучето го нахапало, но това е, нищо конкретно.

С разкъсно-контузни рани по бузите и носа момиченцето е оперирано по спешност в детската хирургия на врачанската болница. С рани по ръцете е била и майката, която обяснила, че е пострадала, докато се опитвала да отблъсне разяреното животно.

На другия ден пожелала дъщеря й да бъде изписана, въпреки че лечението не е приключило. Лекарите не знаят къде се намира доскорошната им пациентка. Не знаят и социалните служби в града.

"Ние разбрахме за този инцидент от пресата”, казаха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.

Назначена е спешна проверка, социалните  се опитват да се свържат с родителите, засега без успех. Оказва се, че питбулът за втори път обезобразява момиченцето. Предишният инцидент е през лятото на 2008 година, потвърдиха от болницата. За bTV Новините от Враца - Маргарита Стефанова

Припомняме ви, че през последните години зачестиха инцидентите на нападнати или разкъсани хора от питбули. В тази връзка ви предоставяме кратка справка на по-известните инциденти:

4 май 2010 г. - Питбул нахапа жестоко деветгодишно дете в София. Лицето на 9-годишния Владимир Мирославов от град Кула е обезобразено. Всичко се случва на стадиона, където момчето отива да играе футбол със свои приятели.

14 декември 2009 г. – Деветгодишно дете е нападнато и жестоко нахапано от домашно куче в русенското село Кривина. Детето е спасено благодарение на намесата на съседи. То постъпи в болница с множество травми от ухапвания.

19 октомври 2009 г. – Кучета разкъсаха шестгодишно дете в центъра на разградското село Сушево. Животните не са безстопанствени и това не е първият инцидент с тях.

17 март 2008 г. – Питбул нападна 12-годишно дете от Разград. Детето беше настанено под наблюдение в хирургичното отделение на разградската болница без опасност за живота.

11 март 2008 г. – Питбул нахапа до смърт 50-годишния Божидар Аначков в Горна Баня. Кучето е било собственост на негов съсед. Мъжът умира от раните си в „Пирогов”.

2 декември 2006 г. – Питбул нападна жена и двете и деца в Бургаския квартал „Победа”. Кучето изпохапало 13-годишната Емилия по вътрешната част на бедрото и прасеца, а малката Стефка се отървала само с наранявания по глезена.

1 март 2006 г. - Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца.

5 декември 2003 г. – Питбул нападна трима души в центъра на София. Кучето се нахвърли върху болонката на хирург от болницата "Царица Йоанна" и 11-годишния му син. Хирургът е с множество разкъсвания по лявата ръка, а детето в шок.