Денят не е избран случайно - за индийците тази дата е белязана от боговете и звездите като най-подходяща за извършване на бракосъчетания.

Сред традициите на хиндуистите хората се женят в периода между май и декември. Това време от годината се смята за подходящо не само от религиозна, а и от прагматична гледна точка. Пречка пред провеждането на брачната церемония са не само лошото разположение на планетите, но и мусонните дъждове.

Тази година, броени дни преди закриването на "брачния сезон" в Индия, 12 000 двойки решиха да се оженят на една и съща дата. Денят 27 ноември 2003 година беше чакан дълго от всички, решили да създадат семейство. Датата е сочена от местните свещеници като най-подходящата за последните 12 години. Сватбената треска подлуди цялата столица.

От празничната суматоха спечелиха и търговците на златни накити и пръстени. Те се харчеха като топъл хляб, тъй както повелява хиндуистката традиция. Най-продуктивен обаче беше денят в салоните за красота. Техните печалби отбелязаха скок от 45%. В града не беше останал свободен нито един хотел или ресторант.