Това е първото посещение на именития шотландския актьор в Уест енд от 12 години насам.

С пристигането си на Лестър Скуеър Шон Конъри не скри изненадата и радостта си от огромния брой хора, събрали се да го посрещнат. Пред кино "Одеон" имаше около 2 000 души, нетърпеливи да зърнат холивудската легенда.

Снимките на "Лигата на необикновените" бяха съпътствани с редица проблеми. Голяма част от сцените бяха заснети в Прага. Миналогодишните наводнения в чешката столица създадоха огромни пречки на екипа и причиниха щети за близо 7 милиона долара. Носят се и упорити слухове за конфликт между Конъри, който е също изпълнителен продуцент на филма, и режисьора Стивън Норингтън. На премиерата обаче 73-годишният шотландец изглеждаше в добро разположение на духа. Запитан кой е върховият момент в кариерата му, той отговори: "Да достигна тази възраст. Когато човек се задържи във филмовата индустрия толкова дълго, или го приемат още по-радушно, или още по-студено."

В "Лигата на необикновените" Конъри играе Алън Куотърмейн, авантюрист, който повежда екип от супергерои, за да спасят света от злодей с маска, наречен Фантома. В необикновения екип са известни литеритурни герои като: двойнствената личност д-р Джекил/г-н Хайд, капитан Немо, американският таен агент Сойър и Дориан Грей.

Запитан как се чувства след заснемането на филма, Стюърт Таунзенд, превъплатил се в ролята на Дориан Грей, отвърна: "Чувствам се страхотно. В подобен филм човек не може да си представи как ще изглеждат специалните ефекти, или продукцията в окончателния си вариант. Мисля, че филмът си струва. Гледайте го."

На Лестър Скуеър Шон Конъри остави гипсовите отпечатъци на ръцете си, редом с тези на Том Круз, сър Майкъл Кейн, Арнолд Шварценегер и приемника му в ролята на Джеймс Бонд - Пиърс Броснан.