Саймън и Гарфънкъл се събраха за съвместно турне за първи път от 33 години. Прочутият дует има 4 награди "Грами" и е една от най-популярните групи на 60-те години.

Пол Саймън и Арт Гарфънкъл ще свирят в Съединените щати. Турнето им, наречено "Стари приятели", започва на 18-и октомври в Мичиган и продължава в още 30 града.

Двамата се разделиха през 1970-а година и тръгнаха по различни творчески пътища. Имаше случаи, когато Саймън и Гарфънкъл пееха заедно - за последен път при тазгодишното раздаване на наградите "Грами", когато бяха удостоени с приз за цялостен принос. Тогава изпълниха прочутото си "The Sound of Silence". Двамата се запознават като деца, през 66-а издават първия си сингъл. Той е последван от песни като "Мисис Робинсън", "Скарбъро Феър и Дъ Боксър", които се превръщат в хитове по цял свят.

Последният им запис е от 75-а година. Продават над 40 милиона копия на албумите си в Щатите. Десет години след раздялата си - през 81-ва, пеят пред половин милион души в Сентръл парк в Ню Йорк. Преодолели противоречията и конфликтите помежду си, сега Саймън и Гарфънкъл ще издадат албум с 32-та си най-големи хита.