Градчето Нзеренкоре в южната частна Гвинея е разположено точно до свещена за жителите гора, запазила тайните на древни обичаи и ритуали. В самото сърце на гората се намира работилничката на Мари-Франсоаз. Там тя произвежда своите тъкани и дрехи, станали известни в цялата страна.

"Наричаме ги "тъкани от светата гора", защото всички материали, които използваме за производството им, са взети от гората. Няма нищо изкуствено. Смесваме всичко и правим тези платове", обяснява майсторката на уникалното облекло.

Използва се всичко - ядки кола, пръст, листа и кора от дърветата, посочва Мари-Франсоаз, но самата технология на производството пази в дълбока тайна.

Политическата нестабилност в съседните страни затруднява преминаването на хора и стоки през границите, затова местните жители трябва да се задоволяват с това, което им предлага гората. Мари-Франсоаз се възползвала от този факт, за да създаде работилницата и да осигури занимание на част от местните жители. Тя има 15 помощници, част от осемте й деца също се включват в работата. За да намери по-голям пазар за тъканите си, Мари-Франсоаз ги изпраща в столицата Конакри. Пътуването е дълго и понякога опасно през горите на Гвинея, в които се укриват бунтовници от Либерия и Сиера Лионе. Дори след като стигнат в столицата, стоките на Мари-Франсоаз трябва да се преборят с продуктите, внесени от Мали и сериозната конкуренция на западните стоки, предпочитани от младите хора. Мари-Франсоаз обаче си е извоювала име в своя бранш и дрехите й се продават. А тайната и уникална технология на производство предизвиква още по-силен интерес към тях.