Нивото на водите на Дунав продължава да е критично ниско, а през почивните дни се очаква спадане с още 8 сантиметра. Това предупредиха от Агенцията за проучване и поддържане на нивото на река Дунав. В сръбската част на реката днес беше отбелязано най-ниското равнище на Дунав от 115 години насам. За последен път реката е била толкова плитка през 1888 година.

В българския участък на Дунав продължава да има седем прага, които затрудняват речното корабоплаване. Най-голямото струпване на кораби е при Свищов и Белене. Там плавателните съдове се изчакват за да преминат през праговете. Насред реката, срещу пристанището на Свищов се появиха пясъчни острови, които вече се сливат в един голям остров. Реката се е оттеглила на десетки метри от обичайния си бряг.

От Изпълнителната агенция "Морска администрация" съобщиха, че корабоплаването в българския участък на реката все още е нормално и няма заседнали кораби, но са въведени ограничения за товарите и големината на плавателните съдове по Дунав.

Според днешните данни, нивото на Дунав или спада навсякъде в българския участък или е в застой. Покачване на нивото е регистрирано единствено при Ново село с 13 сантиметра.