Песента "Дядо Коледа идва в града" тези дни масово се пее в Копенхаген. Не от носталгия по зимата и празниците, а защото тук всяка година се провежда конгрес на беловласите старци. Този път за събитието пристигнаха 130 Дядо Коледа от цял свят - от Салвадор, Гренландия, Германия, Норвегия, Япония до Венецуела. Облечени в червено, те организираха паради, за радост на жителите и гостите на датската столица. И показаха с какво се занимават в периода между две Коледи - правят добри дела, раздават дарения и помагат на хората да се веселят.

"Дядо Коледа е много зает през зимата. Особено натоварени са ноември и декември - тогава посещаваме децата в болниците и раздаваме подаръци. Въобще Дядо Коледа има толкова много работа през зимата, но през лятото е свободен", споделя японски Дядо Коледа.

"Хубаво е, че веднъж всяка година се забавляваме заедно, това е единственият път, когато се виждаме и това е чудесно", казва Дядо Коледа от Дания.
Конгресът разглежда и по-сериозни въпроси - например откъде идва Дядо Коледа. В крайна сметка бе постигнато споразумение - родината му е Гренландия.