Те спестяват на собствениците на домашните любимци време и нерви чрез новата програма за автоматично измиване на животните по време на пране.

Собствениците на кучета в Япония вече могат да си отдъхнат - идва краят на изгубените нерви и време за къпане на домашните любимци. Една от обществените перални в град Тойоока предлага пране на дрехи и едновременно с това почистване на кучета. Цената за къпане със шампоан и изсушаване със сешоар за малки кучета е 17 долара, а за големи 34 долара.

Собственикът на пералнята и инициатор на собствената си идея Такайоши Накае сам поставя домашните любимци в яркочервена машина с огромен прозорец. Вътре кучето бива обливано със течен сапун, топла вода, а след това идва времето на специалните препарати, които гонят лошата миризма и бълхите. Следва изсушаването и кучето излиза ухаещо и с мека, пухкава козина. Удоволствието е и за стопанина, и за самия домашен любимец.

"Аз си мисля, че от кучешка гледна точка е доста приятно да бъдеш подложен на тази нова процедура", казва собственикът на пералнята Такайоши Накае.