Зайнад и Джанат са едва третата двойка сиамски близнаци от Острова, които успяват да преживеят тежката операция по разделянето.

Операцията бе извършена в лондонската детска болница "Грейт Ормънд стрийт". След четири часа Зайнад и Джанат Рахман бяха разделени един от друг. Те са били родени със сраснали гръдни кошове. За щастие единственият им общ орган е бил черният дроб. Това улеснило до голяма степен операцията, защото черният дроб е орган, който може да регенерира. Близначетата понесоха добре хирургичната намеса, макар Джанат да получи сърдечни проблеми след нея. Засега, родените на 1 декември деца, се намират в болницата, но лекарите се надяват да ги изпишат до две седмици.

Феноменът "сиамски близнаци" се появява твърде рядко - веднъж на 200 000 раждания. Срасналите бебета се появяват от оплодена яйцеклетка, която започва да се разделя на две - както при нормални близнаци, но не завършва делението си. Опасността от разделянето на сисмски близнаци идва от факта, че двете деца може да имат общи жизненоважни органи.