Там, в експериментален курс, децата се запознават с конфуцианската система на обучение - позабравена в Китай по време на Културната революция.

В експерименталното училище на Шунг Тао децата опознават конфуцианския начин на образование, изучавайки древни китайски класически произведения. Според директора на училището Лио Уифанг възстановяването на този вид обучение е жизненоважно за бъдещето на нацията:
"Китай има хилядолетна история. В древността тя е била страна с богата цивилизация и великолепна култура. По време на Културната революция обаче цялата тази история беше отхвърлена. Ние смятаме, че всяка държава тябва да има своята уникална култура."

От децата се изисква да запаметяват различни класически китайски текстове и музикални фрагменти. Таксите за обучение са високи - около 1 800 долара на година, но за четирите си години съществуване училището не се е оплакало от липса на ученици. За много родители, основната причина да запишат децата си там е етичният аспект на конфуцианското обучение, което призовава за уважение към по-възрастните и по-висшите институции.
Миналата година самият президент Цзян Цзъмин възприе с ентусиазъм идеята за завръщането на конфуцианските принципи в обучението, говорейки за "Ръководната роля на добродетелите".